Aktuális események

Nincs esemény

Eseménynaptár

január 2021
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

BejelentkezésSzavazás

Honlap megítélése
 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 21 vendég böngészi


Designed by:

Remek második félidő, mínusz 5-ről fordítottunk. visszavágtunk a Faterpólónak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Kecskés László   
2018. szeptember 23. vasárnap, 16:17

Április utolsó vasárnapján, a rájátszás második körében az Ozorai-Faterpólótól szokatlan helyen és időpontban játszottuk le a márciusi mérkőzés visszavágóját. Ebben az időszakban a Tüzér utcai uszodában sátorbontási munkálatok folynak, ezért az elmúlt évek során megszokott vasárnap reggel 10:00 órás kezdés helyett este 20:30-kor rendezték meg a mérkőzést, a Komjádiban. Vegyes előjelekkel indult a találkozó. A Faterpóló, a márciusi, 9-4-es vereségünkkel végződött első találkozónk óta 5 mérkőzést játszott le. Csőztek 11-6-ra a Csepel és 8-7-re (!) a Sunday Boys ellen. 10-10-es döntetlen volt az ELTE elleni találkozójuk, illetve az utolsó két mérkőzésüket elvesztették 17-13-ra az Oázis Nonprofit Kft, valamint 12-7-re az Oázis SC ellen. Reméltük, a két vereség némi nyomot hagyott bennük. A mi utolsó két találkozónk egy ELTE elleni győzelem és egy sima vereség volt az Oázis Nonprofit Kft ellen. A helyzetet mindkét csapat részéről nehezítette a május elseje miatti hosszú hétvége, a mérkőzés pont keresztbe szelte a négy napot, így kérdéses volt, hogy a családos csapattársak közül ki választja a pihenést és ki a mérkőzést. Nálunk még 1-2 sérülés is súlyosbította a dolgot. Előzetesen mi már tudtuk, hogy maximum kilenc főre számíthattunk ezen az estén, szemben a tavaszi 12-vel. Bánfai Balázst, Veszprémi Somát, Runtág Bélát, Szirányi Bencét, Szemere Danit és Fridrich Gábort, Kelemen Petivel, Demjén Danival és Szóráth Szilárddal pótoltuk. Az ellenfélnél valamivel jobb volt a helyzet. Ők márciusban 15-n voltak, most 11-n. Kornéth Bálintot, Pogonyi Dávidot, Dr. Kardkovács Kolost, Bánhalmi Dánielt és Klima Andrást kellett most nélkülöznie Réh Tamás edzőnek. Guth Attila ellenben rendelkezésre állt. Az odavágón gyermeteg hibákat vétettünk, így saját magunkat vertük meg. Most, ezen szerettünk volna javítani, illetve az ELTE meccsen bemutatott fegyelmezett játékkal revansot venni. A visszavágáson kívül a győzelem még több szempontból is fontos volt a számunkra, egyrészről a csapat önbizalmának növelése érdekében, másfelől a tabellán is jelentőset léphettünk előre. A Faterpóló, 2 hellyel és 2 ponttal volt előttünk a tabellán a mérkőzés előtt. A 3. (21.) helyen álltak 11. ponttal, 76-79-es gólaránnyal és -3-as gólkülönbséggel. Nekünk 9 pontunk, 71-71-es gólarányunk és 0-s gólkülönbségünk volt a találkozót megelőzően. Amennyiben bezsebeljük a 3 pontot, akkor visszaelőzzük a Sunday Boys-ot és megelőzzük a Faterpólót is, tehát dupla haszon volt a tét.

 

 

A leggyorsabb játékosaink távollétében nem volt meglepő, hogy a labdáraúszást Zentai Máté nyerte meg az első negyedben. Az viszont már igen, ahogyan kezdtük a találkozót az első félidőben. Tóth Kecskés Laci (TKL) center elé kiúszásával labdát szerzett és mi támadhattunk. Országh Misi rosszkéz hátulról egy fölé lövéssel indított. Ebből lefordult a hazai csapat, Sebes András állt szemben egy az egyben TKL-lel, 2 méterre a kapunktól. A kapás oldalról jövő rövid alsó sarokra tartó labdát TKL megfogta. Az ellentámadásunk nem tartott sokáig, mert Zentai Máté szerelt. Visszaúszás közben Szilágyi Balázs visszahúzta a fehérek játékosát, ezért kiállították. Az emberhátrányt kivédekeztük, TKL kapufára tolta Zentai Máté kapás átlövőből megeresztett löketét. Most mi fordultunk le hat az ötben. Sajnos a márciusi mérkőzés legnagyobb hibájából nem okultunk. Létszámelőnyben most sem játszottuk meg rendesen a labdát, így a centerbe beadott játékszert Lancsár Károly dr. megszerezte és azonnal indította a kapunk előtt maradt Sebes Andrást, aki ezúttal gólra váltotta a ziccert (1-0). A következő másodpercek a szerelésekről szólt. Dobos Ferenc is kijött a kapujából és megkaparintotta a labdát, amit Demjén Ottó visszaszerzett számunkra. Írd és mond 6 másodpercig volt nálunk a játékszer, mivel Zentai Máté újabb labdaszerzést mutatott be. Rosszkéz szélen Túri Barnabás dr. keze villant, Egressy András blokkja mellett talált be a rövid sarokba (2-0). Ismét szerelési párbaj következett. Túri doktor és Demjén Ottó mutatta be. Érdemi akcióig sem jutottunk a következő támadásunknál, visszakerült a labda a hazaiakhoz. Zentai Máté ismét tesztelte TKL éberségét, kapás hátulról a hosszú felső sarkot vette célba, kapusunknak nyújtózkodnia kellett, hogy szögletre mentsen. Megint oda-vissza alapon ment a labdaszerzés, Demjén Ottóéra Guth Attila válaszolt. Zentai Máté harmadszor is megpróbálkozott a gólszerzéssel, ezúttal a kapufa segített nekünk. Egy támadásnyi idő volt hátra a negyedből és mi időt kértünk, hogy végre megszerezzük a szépítő találatunkat. Nem jött össze a dolog, mert Országh Misi újabb pontatlan lövést mutatott be 17 másodperc után. A fehéreknek így még maradt egy lehetőségük, hogy növeljék az előnyüket. Sajnos ezt az időkérésük után meg is tették. Ifj. Lancsár Károly rosszkéz hátulról megeresztett lövése a hosszú kapufáról pechünkre befelé pattant, ezzel 2 másodperccel a dudaszó előtt háromgólosra növelte az előnyét a Faterpóló (3-0). A középkezdésnél Kelemen Peti próbálkozott lövéssel, de az a kapu felett hagyta el a játékteret. Nem ilyen gólképtelen kezdésre gondoltunk a mérkőzés előtt.

Sajnos a második negyedben sem volt jobb a folytatás. Zentai Máté megint elhozta a labdát, majd ifj Lancsár Károllyal szembeni túl kemény védekezés miatt Kelemen Petit kiállították. Ifjabb Lancsár, szokásos helyen, rosszkéz átlövőből ezúttal a rövid fölső sarkot pókhálózta ki (4-0). Demján Ottó kapás szélről szerzett szépítő találata (4-1) éppen jókor jött, mert már kezdett nagyon eltávolodni tőlünk a hazai csapat. A következő két és fél perc gólmentes volt a szerelések, illetve a kihagyott és kivédett lövések miatt. Kelemen Peti és a fehérek kilencese ifj. Lancsár labdaszerzése után Kemény Dávid középről fölé bombázott. Elkezdtük a kétcenteres játékot támadásban. Demjén Dani ment be második középcsatárnak, kapta a labdát, kapura fordult és lőtt. Dobos kapus résen volt, hárított. Fordulást követően ismét Kemény Dávid próbálkozott középről. Most pontosabb volt a célzókészüléke, TKL-nek kellett beavatkoznia. Demjén Dani a következő támadásunknál rosszkéz szélen tűnt fel, lerázta magáról védőjét, kapura tört és a rövid sarokba tüzelt. Dobos Ferenc zárta a szöget, így nem tudtuk csökkenteni a hátrányunkat. Sőt, egy szerencsétlen góllal tovább nőtt a gólkülönbség. Újfent ifjabb Lancsár volt az elkövető. Rosszkéz hátulról, középről a keresztlécet találta telibe, majd az onnan lepattanó labda TKL hátáról beesett a kapunkba (5-1). Az ellenfél kapujánál Guth Attila és Demjén Ottó akaszkodtak össze, a bírók mind a kettőjüket kiküldték. Öt az öt ellen nem sikerült helyzetet kialakítanunk, jöhettek a fehérek. Túri doktorra nem figyeltünk kellőképpen, így azt konstatálhattuk, hogy már ötgólosra növekedett a hátrányunk (6-1). Félő volt, hogyha nem voltoztat a játékán a csapat, akkor egy igen komoly vereségbe fog beleszaladni. Ezért is volt jó, hogy Plesztovits Pisti bejött centerezni, magával vitte védekezni ifj Lancsárt, akit az első labdabeadásnál kiállítottak. Országh Misi remek keresztpasszt adott kapásszélre Kelemen Petinek, aki azonnal bevágta a rövidbe a második gólunkat (6-2). A Lancsár fiú nem tett le a további góllövésről, ezúttal középről tüzelt, TKL pedig szögletre mentett. A sarokdobást követően Szóráth Szilárd szerzett labdát. Plesztovits Pisti rutinosan másodszor is bevitte védekezni centerbe ifjabb Lancsárt. Most is jött a kiállítás. Az emberelőnyt kihagytuk, mert Plesztovits Pisti röviden adta vissza a labdát rosszkéz szélre Szilágyi Balázsnak. A szabad prédára Túri doktor csapott le sikeresen. A fehérek ebben a negyedben is kikérték az idejüket, gondolván, hogy a maradék 44 másodpercben tovább növelhetik az előnyüket. Csalódniuk kellett, mert a szerencse mellénk szegődött. Kivédekeztük a rohamukat, majd az ellentámadásból mi szereztünk egy kicsit demoralizáló gólt. Plesztovits Pisti a kaputól 2 méterre a felső kapufát találta el, majd a lecsorgó labda Dobos kapusról a hálóba pattant (6-3). A sors visszaadta nekünk, amit elvett pár perccel korábban. Egy másodperccel a félidő vége előtt, így tovább tudtuk csökkenteni a hátrányunkat.

Nem tudni, hogy ez a gól-e, vagy az ellenfél részéről túl korán elkönyvelt győzelem miatti túlzott magabiztosság volt az, ami hirtelen a harmadik negyedben megváltoztatta a csapatunk játékát. Egy csapásra megváltozott minden. Ugyan Zentai Máté harmadjára is elhozta a labdát, de Guth Attila rosszkéz hátulról kapura küldött próbálkozását TKL megfogta. Mi támadhattunk. Plesztovits Pisti következőre az idősebbik Lancsárral találta szembe magát centerben. Játékos-edzőnknek nem okozott gondot, hogy a rutinosabb védővel is begyűjtessen egy személyi hibát. Az emberelőnyben Pisti feltette az i-re a pontot. Rosszkéz szélről Országh Misitől remek passzt kapott a rövid kapufánál és behúzta a negyedik gólunkat (6-4). TKL ismét kiúszott a kapujából és labdát szerzett. Demjén Dani kapás szélen megiramodott és meg sem állt az ellenfél kapujáig és egy újabb szépítő találatig (6-5). 44 másodperc alatt egygólosra csökkentettük a különbséget. Szóráth Sziszi blokkja jó helyen volt Kornis Gyula lövésénél, de sajnos a lepattanó labda nem hozzánk került. Úgy látszik a felzárkózásunk ifjabb Lancsár célzását igencsak befolyásolhatta, középről a kapu jobb oldalába próbált betalálni, de TKL rajta volt a lövésen, védett. Mi folytattuk a kétcenteres játékot, ezúttal Demjén Ottó volt a soros középcsatárunk. Megkapta a labdát, szépen megforgatta védőjét és kapura fordulás után kiegyenlített (6-6). A válasz Túri Barnabástól érkezett, aki kapás hátulról szerette volna bevenni a rövid sarkot. Ebbéli szándékát TKL megakadályozta. Időt kértünk, hogy a mérkőzésen először megszerezhessük a vezetést. Erre egy kicsit még várnunk kellett, mert Dobos Ferenc is jó ütemben jött ki a kapujából, hogy megszerezze a labdát a centerünk elől. Látványos Faterpóló gól következett több mint egy negyednyi gólképtelenség után. Löbbölt passz indult kapás hátulról Zentai Mátétól, közben Sebes András elmozdult centerből és behúzta a kapunkba a mértani pontosan érkező labdát (7-6). Látványos találat volt! Zentai Máté sokadik labdaszerzése és a hazaiak újabb időkérése sem zökkentett ki minket a javuló játékból. Szóráth Sziszi szerelt, Országh Misi megúszott kapás szélen, szépen kilóbálta a kapust, majd a süllyedő hálóőr felett a rövid sarokba lőtte a hetedik gólunkat (7-7). Zentai Máté a következő támadásnál elhamarkodottan, előkészületlenül lőtt. Erre TKL számított és hárított. Lefordultunk öt a négyben és szépen, ahogy kell kijátszottuk a létszámfölényes helyzetünket, Országh Misi fél percen belül másodszor is beköszönt (7-8). A harmadik negyed végére sikerült átvennünk a vezetést! Szilágyi Balázs labdaszerzése és rosszkéz oldali megúszása után még volt esélyünk arra, hogy kétgólos előnnyel menjünk a szünetre. Sajnos Balázsunk a rövid sarkot jól záró Dobos kapusba lőtte a labdát. Nem baj, már az is nagy fegyvertény volt ebben a negyedben, hogy fordítani tudtunk 5-1-es menettel.

A szünetben a csapat kellőképpen feltüzelt állapotban volt, ami jó alapot adott ahhoz, hogy a nagyszerű játék az utolsó negyedben is folytatódjon. A Faterpóló érdekes húzásra szánta rá magát. Kapust cseréltek, Czakó Attila állt be a kapuba, míg Dobos Ferenc kijött a mezőnybe játszani. Negyedszer is Zentai Mátéé volt a labda a kezdésnél. Plesztovits Pisti labdaszerzésére Túri Barnabás szerelése volt a válasz. Rosszkéz szélről centerbe szerették volna beadni a labdát a hazaiak, TKL ezt a szándékot leolvasta és kinyúlt a kapujából, elütve a labdát. Fordulhattunk. Kelemen Peti kapás hátulról kiemelkedett és bődületes góllal avatta fel a fehérek cserekapusát (7-9). TKL ismét labdát szerzett, ami után megint egy Kelemen Peti féle bombagól érkezett hátulról (7-10). Szóráth Sziszi kicsit keményen fogta a hazaiak centerét, ezért 20 másodperces pihenőre küldték. Az emberhátrányt sikerült kivédekeznünk, Lancsár doktor rosszkéz hátulról a rövid sarokba tüzelt, TKL még odaért a labdára. A negyed felénél mi már félszemmel az órát is figyeltük, szépen kijátszottuk a támadóidőnket. Fordulás, jöhetett a Faterpóló. Lancsár ifjabb Károly a egyre fogyó idő miatt 12 másodpercnyi támadás után váratlanul kapura lőtt, annak ellenére, hogy hat ötös létszámfölényben voltak. A labda a felsőlécen csattant, majd hozzánk esett le. Az ellenfél kapuja előtt maradt Szóráth Sziszi rögtön megkapta a labdát és gólra váltotta az egyes az egyes ziccert (7-11). A vendégek keresztbemozgásokkal operáltak és ennek az eredménye lett, hogy Plesztovits Pistit kiállították ifjabb Lancsárról. A megjáratott labdát végül Túri doktor lőtte kapás szélről a rövid sarokba (8-11). Mi folytattuk a jól bevált kétcenteres játékot, Demjén Daniról Lancsár doktort állították ki, így akárcsak fiának neki is már a második személyi hibája jött össze. Ezt az emberelőnyt is eredményesen játszottuk meg. Megint Plesztovits Pistit hoztuk helyzetbe a falban, nem hibázott és ezzel megszerezte ma este a harmadik gólját (8-12). Túri Barnabás már minden mindegy alapon próbálkozott, kiharcolt egy öt méteren kívüli szabaddobást és azonnal kapura tüzelt. A kapás hátulról rövidbe tartó labdát TKL megfogta. A következő támadásnál is végigjátszottuk a rendelkezésre álló időt és a legvégén Kelemen Peti kicsit pontatlanul fölé durrantott. A labdát egy kicsit távol a kapuhoz dobták be. Czakó Attila odaúszott és onnan dobta ki a labdát. A kidobás nem volt pontos Kemény Dávidnak, így Kelemen Peti lecsapott rá és az üres kapuba vágta a tizenharmadik gólunkat (8-13). Még volt hátra 40 másodperc a mérkőzésből, ami igen mozgalmasra sikeredett. Túri Barnabás kapás oldalról felső kapufát lőtt. A kipattanó hozzánk került. A 21 másodpercet nem játszottuk ki, Szilágyi Balázs kicsit elhamarkodottan 8 másodpercnél mellé lőtt pedig létszámfölényben voltunk. Túri doktor a kapunk előtt maradt, megtalálták a labdával és a pattintott rövid sarkos góllal beállította a 9-13-as végeredményt.

Nagy gratuláció illeti a csapatot, hogy kevés cserével, a kevés kiállítást is jól kihasználva (3/5) ötgólos hátrányból négygólos győzelmet tudott kiharcolni! Ez az a győzelem, amelyből lehet építkezni a jövőre nézve!

 

 

Ozorai-Faterpóló VSE - 1427 VSE 9-13

(3-0, 3-3, 1-5, 2-5)

 

Ozorai – Faterpóló VSE: Dobos Ferenc – Lancsár Károly dr. , Túri Barnabás dr. 4, Sebes András 2, Lancsár Károly ifj. 3, Guth Attila, Zentai Máté Cserék: Czakó Attila (kapus), Réh Tamás, Kornis Gyula, Kemény Dávid

 

1427 VSE: Tóth Kecskés László – Egressy András Gábor, Szilágyi Balázs, Demjén Ottó 2, Kelemen Péter Csaba 4, Demjén Dániel 1, Ország Mihály 2 Cserék: Plesztovits István 3, Szóráth Szilárd 1

 

Emberelőny: 1/5 ill. 3/5

5 méteres: - ill. -

Labdaelhozás: 4-0