Aktuális események

Nincs esemény

Eseménynaptár

augusztus 2020
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

BejelentkezésSzavazás

Honlap megítélése
 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 15 vendég böngészi


Designed by:

Átgázolt rajtunk az Oázis PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Kecskés László   
2018. szeptember 23. vasárnap, 16:30

Május hónappal kezdetét vette a Bajnokság véghajrája. Már csak három mérkőzés maradt hátra az idei szezonból. A háromból az első találkozó egy csoportköri visszavágó volt az Oázis SC-vel. Az odavágót, novemberben 11-7-re ugyan elveszítettük, de ez elég nagy meglepetés volt, ahhoz képest, hogy a Széchy uszoda nagypályáján játszottunk és a 16 fős keretben a sok fiatal, ifjúsági korú játékos mellett számos, korábban több száz OBI-es mérkőzést lejátszó játékos is ott volt a csapatban, mi pedig kissé foghíjasan, meghatározó játékosok nélkül álltunk fel. A csoportkör után az Oázis a 7. helyen végzett, annak ellenére, hogy 8 mérkőzésükből 5-t megnyertek és hármat elveszítettek. A változást az jelentette, hogy menet közben kiderült, hogy az első fordulóban, a MAFC A-team ellen jogosulatlanul szerepelt náluk egy játékos és ez még további két fordulóban is megtörtént. Ezért a Fegyelmi Bizottság mind a 3 mérkőzést az aktuális ellenfélnek adta 5-0-val (az Alfa SC 9-7-re amúgy is nyert a 2. fordulóban, ezt változtatták meg 5-0-ra), és még 9 büntető pontot is levontak az Oázistól, így a 4. helyről visszacsúsztak a 7.-re. A rájátszásba ezért a Csepel és a mi mérkőzésünk eredményét hozták magukkal, ami 6 pontot, 26-16-os gólarányt, +10-es gólkülönbséget és a első (19.) helyet jelentette, amit azóta is nem meglepő módon tartanak. A rájátszásban eddig 5 mérkőzésből mind az ötöt megnyerték (Ozorai –Faterpóló 13-8, ELTE 18-2, Sunday Boys 18-8, Oázis Nonprofit Kft 17-9, Ozorai-Faterpóló 12-7). Az Oázis SC mindkét gárdájánál már megszokhattuk, hogy a téli átigazolási időszakban is igen aktívak, most sem hazudtolták meg magukat, az első csapathoz, az 1977-ben született Viola Róbertet igazolták le. Érdeklődéssel vártuk a találkozót, hogy kiderüljön ellenfelünk mekkora létszámmal és milyen csapatösszetétellel érkezik hozzánk, a Kőér utcába. Csattanós választ kaptunk a kérdésre. Az őszi bő kerethez képest, most csak 10 fővel voltak jelen és abból az együttesből csak négyen maradtak (Ádám Zsolt, Ábrahám István, Tiba Péter és Kállay Kristóf. A sok távolmaradó helyére zömében idősebb, rutinosabb játékosok érkeztek. Azt sajnos a Téli Kupán is megtapasztalhattuk (16—4-es vereség), hogy milyen az Oázis, ha idősebb játékosokkal áll fel (igaz a Kupában összevont csapatuk volt és kb. 60-40%-os volt az arány az első csapat tagjainak javára). Nálunk is voltak változások, de nem ilyen mélységűek. Szilágyi Balázs, Szóráth Szilárd és Pacsirszky Gábor hiányoztak az első találkozóhoz képest, helyükre Bánfai Balázs érkezett, illetve Plesztovits Pisti most nem csak edzőként, hanem játékosként is pályára lépett. Szirányi Bencére, Veszprémi Somára, Nenádov Mikire, Kalaus Valterre és Szemere Danira novemberhez hasonlóan most sem számíthattunk.

 

 

Az első labdáraúszást Bánfai Balázsnak köszönhetően mi nyertük. Demjén Dani ment be középre centerezni. A magasan tartott felkart gyorsan befújták támadó szabálytalanságnak a bírók. A mi kapunk előtt Zácsik Tamás volt túl heves, így járt a kontra ellene is. Ádám Zsolt kiúszott kapujából és labdát szerzett. Jött a lefordulás. Runtág Bála csak visszahúzni tudta Zácsikot, ezért kiállították. Tiba Péter villant rosszkéz szélen, a rövidsarokba helyezett labdával gólra váltotta az emberelőnyt (0-1). Kelemen Peti került helyzetbe középen, de lövése nem ért találatot. Megint támadhattak a vendégek. Felvégi Péter középről a kapunk jobb oldalát vette célba, Tóth Kecskés Laci (TKL) rajta volt a lövésen, megfogta a közeledő játékszert. Demjén Dani volt továbbra is a centerünk, pontos passzt kapott és a beforgatás után megszerezte az egyenlítő találatunkat (1-1). Sajnos ekkor volt először és utoljára szoros a találkozó, innentől kezdve a saját hibáink mellett érvényesült a jóval nagyobb rutin. Bánfai Balázs labdaszerzésénél ugyan még volt lehetőségünk arra, hogy átvegyük a vezetést, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Demjén Dani megúszott középen, kapás Szélről Országh Misitől megkapta a labdát, de amikor már egy az egyben volt a kapussal szemben a játékszer lövés közben kicsúszott a kezéből és oda lett a 100%-os helyzet. Tiba Péter, Runtág Béla, majd ismét Tiba Péter szerelt. A visszarendeződésnél megint Runtág Bélára járt rá a rúd, mert visszaúszás közben Zsácsik Tamásról ismét kiállították, így már a második személyi hibáját gyűjtötte be. Az emberhátrányos védekezésünk most sem volt a helyzet magaslatán. Ábrahám István gond nélkül játszhatta meg a kapás oldali kapufánál álló Zsácsikot, aki nem hibázott (1-2). Ádám Zsolt ismételten kijött a centerünk el, megint megkaparintotta a labdát, rögtön indította a megúszó Kállay Kristófot, aki belőtte a ziccert (1-3). Kevesebb, mint fél perc alatt kaptunk két gólt. Mozgalmasra sikeredett a negyedből hátralévő szűk két perc. Demjén Ottó kinti próbálkozása Ábrahám István blokkján halt el. Támadhattak a kékek. Kállay Kristóf kapás oldalról kapura tört, Egressy András pedig csak visszahúzni tudta. Kiállítás. Zácsik Tamás kapás oldalról eresztett meg egy sistergőst, amit TKL hárított. A kipattanó labda az ellenfélhez került, Kállay Kristóf ismételhetett, ő jobban célzott és már háromgólosra nőtt a hátrányunk (1-4). Ismét Demjén Ottó tüzelt, ezúttal a felső léc hárított. A játékszer most nálunk maradt, Kelemen Peti próbálkozott újra, de ő is csak a felső kapufát találta el, a labda viszont pont Ádám Zsolt hátára, majd onnan a kapuba esett (2-4). Ilyenkor a kis gólnak is örülni kell! 15 másodperc volt hátra a negyedből és nem sikerült gól nélkül megúszni ezt a kis időt. Ábrahám István mozdult el centerből, kapás hátulról löbbölt passzt jött húzásra Szabó Csabától és még a dudaszó előtt a kapunkban volt a labda (2-5). Középkezdésnél Kelemen Peti vállalt fel egy félpályás lövést, amely nem okozott gondot Ádám kapusnak.

A második negyed ráúszása után Viola Róbert szerezte meg a támadás jogát csapatának. Igen kemény kis párharc volt centerben Ábrahám István és Kelemen Peti között. Ennek a mi tízesünk itta meg a levét. Az emberelőnyt ismételten Tiba Péter használta ki rosszkéz szélről (2-6). Gyenge lövési kísérlet volt a válaszunk rosszkéz hátulról Országh Misi részéről. A leforduláskor nem sikerült felvenni az embert, csúnyán elváltottuk magunkat, így kapás szélről Viola Róbert tovább növelte a különbséget (2-7). Bánfai Balázs bement második centernek és ez meghozta gyümölcsét, Tiba Pétert állították ki róla. Gyorsan elvégzett szabaddobás és kapás szélről rögtön eredményesen kihasználtuk az első emberelőnyünket (3-7). Kállay Kristóf egy elhamarkodott, előkészítetlen fölé lövést produkált. Kállay azonnal jóvá is tette a hibáját. Labdát szerzett, majd azzal a lendülettel végig ment a pályán és értékesítette a második ziccerét is (3-8). Csak úgy potyogtak ekkor a gólok. Nekünk sikerült azonnal válaszolnunk. Fridrich Gábor passza után Kelemen Peti középről szépen kipókhálózta a jobb felső sarkot (4-8). Felvégi Péter egy váratlan lökettel próbálkozott a kapunknál. TKL szögletre tudott menteni. Sarokdobás után rosszkézről, Tiba Pétertől egy keresztpassz indult a másik oldalra, ahonnan Viola Róbert kapásból lőtt. Nem fogtuk szorosan, nem voltak blokkok, így a labda gond nélkül utat talált a kapunkba (4-9). Bánfai Balázs rosszkéz hátulról szeretett volna szépíteni, de ezt Ádám kapus nem hagyta. Tiba Péter rosszkéz szélen ezúttal a hosszú sarkot célozta meg. TKL könyöke jó helyen volt, mentett (a hivatalos jegyzőkönyvben ez tévesen kihagyott lövésként van feltüntetve). Bánfai Balázs kedvét nem szegte az előző védett lövése, újra próbálkozott, de ez most rosszabb kísérlet volt, mert a kapu felett hagyta el a labda a játékteret. A kihagyott lövésekért büntetett az Oázis, Ábrahám István növelte tovább a különbséget (4-10). Lepörgő támadóidő a kékek kapujánál, TKL labdaszerzés a mi kapunknál. Plesztovits Pisti kapott középen egy passzt húzásra, de nem sikerült irányítania a labdát, így egy mellé lett belőle. Kállay Kristóf kapura törését ezúttal nem akceptálták a bírók, a kontra után mi támadhattunk. Plesztovits Pisti újabb lövési kísérlete volt pontatlan. Szűk egy támadásnyi idő volt még a félidő végéig és most sem voltunk képesek kivédekezni az utolsó akciót. Viola Róbert kapás oldali lövésével már a tizenegyedik gólt kaptuk meg (4-11). Valamit sürgősen tenni kellett, mert így egy nagy, több mint húsz bekapott gólos zakónak néztünk elébe.

A harmadik negyed elején valami javulás mutatkozott a csapatnál. A negyed első támadását Kállay Kristóf gyorsaságának köszönhetően a vendégek vezették. A lejáró támadóidő végén, Kállay egy öt méteren kívüli szabaddobást harcolt ki, amit csúnyán mellé durrantott. Fordulhattunk. Demjén Ottó volt most a középcsatárunk. Runtág Béla rosszkéz szélről jó passzt adott középre és Ottó góllal fejezte a támadást (5-11). Ábrahám István rosszkéz hátulról a rövid sarokba szánt lövését tolta ki TKL. A labda az alapvonali kötélhez ért, ezért jöhetett a szöglet. Jöttek a keresztbe mozgások és az egyik elzárásnál Demjén Ottót kiküldték egy kis rövid pihenőre. Az emberhátrányt kivédekeztük, mi támadhattunk. Demjén Ottó – Kelemen Peti összjáték után, utóbbinak sikerült kintről betalálnia (6-11). A szúk másfél perc és a két lőtt gól megmutatta, hogyha odafigyelünk, akkor mi is tudunk rendesen játszani! Sajnos ez a rövid időszak csak egy kis fellángolás volt, az Oázis megrázta magát. Ábrahám István Kelemen Petit vitte magával centerbe. kettejük csatáját megint az Oázis vezetője nyerte, Peti is összeszedte a második személyi hibáját. Az emberhátrányt sikerült gól nélkül átvészelni, sőt Soós Patrik pontatlan lövése után már jöhettünk is egy időkéréssel annak a reményében, hogy folytatni tudjuk a felzárkózást. Nem jött össze a dolog, Demjén Dani löketét szögletre tolta Ádám Zsolt. Sarokdobást követően Ábrahám István szerzett labdát. Visszaúszás közben Zácsik Tamás kinézte magának Kelemen Peti, eljátszotta a visszahúzós cselt és a játékvezetők pedig bevették a dolgot, ezzel Kelemen Peti igen rövid idő alatt kipontozódott. Az Oázis edzője Pék Gyula bá is kikérte az idejét. Viola Róbert eddigi két gólján felbuzdulva kapás oldalról bepróbálkozott, TKL a helyén volt és védett. A kipattanó a vendégeknél maradt. Felvégi Péterhez került a labda, aki rosszkéz hátulról visszalőtte a rövid felsőbe a játékszert (6-12). Demjén Dani középről suhintott egyet, de Ádám Zsolt védett. A labda nálunk maradt. Rosszkéz hátulról ezúttal Fridrich Gábor próbálkozott, de Ábrahám István blokkját nem tudta átlőni. Ez azért volt szomorú, mert hat az ötben támadhattunk. Persze ahogy ilyenkor lenni szokott azonnal indították az elöl ragadt játékost, Tiba Péter sem rontotta el az egy az egyes ziccert (6-13). Ezt a gólt simán elkerülhettük volna! A centermunkánk eredményes volt, Viola Róbertet állították ki. A körbejáratott labdát végül kapás szélről Demjén Ottó küldte kapura. A vendégek hálóőre résen volt és jól zárta a szöget a kapufánál. Az utolsó másodpercekben még ment a puffogtatás. Országh Misi labdát szerzett és Demjén Dani fölét lőtt. Soós Patriknak is megadatott a lehetőség még egy löketre a negyed végét jelző sípszó előtt. Kapás oldali, rövid sarkos lövését azonban TKL megfogta. Egy pozitívuma volt a negyednek, hogy legalább döntetlenre tudtuk hozni ezt a játékrészt.

Az utolsó negyedben Ábrahám István volt a gyorsabb a kezdésnél, Bánfai Balázs viszont erőszakosabb, megszerezte nekünk a támadás jogát. Országh Misi rosszkéz szélről próbálkozott gólszerzéssel, de Ádám kapus megoldotta a feladatát. Viola Róbert szerette volna tovább növelni góljainak számát, kapás oldalról ejtett egyet, TKL még ujjheggyel elérte a labdát. Az sajnos pont Ábrahám István elé pattant, aki már közben kapu felé fordult, mögötte hagyva Plesztovits Pistit. A játékvezetők büntetőt ítéltek játékos-edzőnk ellen. Ábrahám István laposan a kapu jobb sarkába lőtt. TKL jó irányba ment, keze alatt csúszott be a kapuba a labda (6-14). A vendégek a rosszkéz szélt hagyták üresen a támadásunk során. Fridrich Gábor onnan próbált gólt szerezni, de ahelyett, hogy a hosszú sarkot vette volna célba a szöget záró kapusba lőtte a labdát. Még szerencse, hogy a kipattanó labda az alapvonali kötélhez ért. Sarokdobást követően Plesztovits Pisti középről ismételhetett, de Ádám Zsolt ezt a próbálkozásunkat is hárította. Jöhettek a kékek. Ábrahám István centerezett továbbra is az Oázisnál, már beforgatta védőjét és lőtt, pont mellkason találta TKL-t. Az akció szöglettel folytatódott. Zácsik Tamás tört be középre, ezt szabálytalannak minősítették a bírók. Szabaddobást kaptunk. Fordulás után Demjén Ottó tüzelt kapás szélről eredményesen (7-14). Ábrahám István továbbra is a középcsatár posztján játszott. Megint megcsinálta a helyzetet, de ez a lövése is kimaradt. Akárcsak a másik kapunál a második centernek beállt Bánfai Balázsé. Zácsik Tamás neve mellé újabb támadó személyi hibát jegyezhettünk fel, majd Kállay Kristóf szerelése után Ábrahám Istvánnak sikerült betalálnia a kapunkba Viola Róbert passzának köszönhetően (7-15). Demjén Dani kitartóan centerezett tovább, Viola Róbertet küldték ki róla. Rosszkéz szélről Fridrich Gábor beadta húzásra kapufához a labdát, Bánfai Balázs kezét Ábrahám István lehúzta, büntetőhöz jutottunk. Ez az ítélet nem tetszett Pék Gyula bának, az Oázis edzőjének, reklamált, amiért sárga lapot kapott. Az ötméterest Demjén Ottó értékesítette, a kapus bal kezéhez lőtt (8-15). Zácsik Tamás addig próbálkozott a centerezéssel, míg végül sikerült neki. Demjén Danit szórták ki róla. Az emberhátrányt kivédekeztük, Kállay Kristóf lövését fogta meg TKL. A kipattanó labda, mint oly sokszor most sem hozzánk került. Kalácska Barnabás ismétlésével szemben kapusunk már tehetetlen volt (8-16). A hátralévő 1:15 perc alatt még három gól esett 1-2 leosztásban. Zácsik Tamás szerelését követően Tiba Péter lőtt egy kaput elkerülőt. Fordulhattunk. Szabaddobást kaptunk centerben, Bánfai Balázs oldalpasszt adott a rosszkéz oldali fához Demjén Ottónak, aki szépen berakta a hálóba a labdát (9-16). Még 35 másodperc volt a találkozóból. Szabó Csaba betört középre, kapta hátulról Kállay Kristóftól a pontos passzt és búzta az Oázis következő gólját (9-17). Kétméter gyanús volt a helyzet. Időt kértünk. Még 11 másodperc volt a lefújásig. Plesztovits Pisti kapura szeretett volna törni,de Ábrahám István megfogta, Pisti ellen pedig érthetetlen módon támadó hibát ítéltek. Ábrahám István megindult volna a kapunk fel, játékos-edzőnk megfogta. 0:07-nél jött a kiállítás. A vendégek kettő az egyben megúsztak, Kállay Kristóf fejezte be az emberelőnyt góllal (9-18). Aztán végre vége lett a találkozónak.

Tudtuk, hogy az Oázis jobb csapat nálunk, de most még mi is besegítettünk néhány góllal. Túl kell lépnünk a találkozón és az utolsó két mérkőzésre kell koncentrálnunk, ahol reális győzelmi esélyeink vannak.

 

 

1427 VSE - OÁZIS SC 9-18

(2-5, 2-6, 2-2, 3-5)

 

1427 VSE: Tóth Kecskés László –Demjén Ottó 4, Runtág Béla, Demjén Dániel 2, Bánfai Balázs, Kelemen Péter 3, Országh Mihály Cserék: Egressy András, Fridrich Gábor, Plesztovits István

 

OÁZIS SC: Ádám Zsolt– Ábrahám István 4, Tiba Péter 3, Felvégi Péter 1, Soós Patrik, Zácsik Tamás 1, Kállay Kristóf 4 Cserék: Szabó Csaba 1, Viola Róbert 3, Kalácska Barnabás 1

 

Emberelőny: 1/3 ill. 5/9

5 méteres: 1/1 ill. 1/1

Labdaelhozás: 1-3