Aktuális események

Cs febr. 27 @20:30 - 09:30 Tüske uszoda
Edzés
V márc. 01 @18:00 - Széchy
Bajnoki fotrduló

Eseménynaptár

február 2020
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

BejelentkezésSzavazás

Honlap megítélése
 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 95 vendég böngészi


Designed by:

Tudósítások

Tudósítások a mérkőzésekről, tornákrólTéli Kupa, jól játszottunk, de egy Békési Ákosnyi különbség volt a két csapat között PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Kecskés László   
2018. február 11. vasárnap, 12:13

A Téli Kupa harmadik, utolsó csoportkörében a MAFC „112” csapatával kerültünk szembe. Ellenfelünk az első fordulóban 10-9-re verte a KEAC együttesét. Ekkor 10 játékossal álltak ki, akik a Budapest Bajnokságban és az OB I/B-ben egyaránt játszanak. Vannak köztük rutinos játékosok, mint pl. Bajnógel Tamás kapus, Mód Levente, Békési Ákos, Galambos Péter (az utóbbi kettőnek komoly OB I-es múltjai is van) és vannak a fiatalok, akik a 2017/2018-as szezon elején igazoltak a műegyetemi csapathoz (a Hőrich testvérpár, Ákos és Martin az YBL-ből, valamint Bujits Tamás Százhalombattáról, mindhárman ’98-as születésűek). A második mérkőzésükön a Vidám Vízilovakkal egy 11-11-es döntetlent értek el, de már csak 9 fővel és némileg átalakult csapattal (az öt, zömében idősebb hiányzót csak négy másik, fiatalabb játékossal tudták pótolni). Ezek után kíváncsian vártuk, hogy ellenünk hány fővel és kikkel fognak kiállni. Nagy meglepetésünkre csak 7-n voltak, kapus nélkül, így László Bálintnak kellett a kapuba állnia, elöl pedig a három idősebb (Békési, Mód, Mayer) és a három fiatal (Hőrich testvérek és Bukits) játékosra hárult nagy szerep. Sajnos ezt a kedvező helyzetet nem sikerült kihasználnunk (pontatlanul lőttünk és kipontozni sem sikerült játékost), pedig mi 11-n voltunk. Nálunk hiányzott Runtág Béla, Szirányi Bence, Szóráth Szilárd, Pacsirszky Gábor és Veszprémi Soma.

 

Módosítás dátuma: 2018. március 04. vasárnap, 13:24
Bővebben...
 
Téli Kupa, az utolsó másfél negyedben átgázolt rajtunk a KEAC PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Kecskés László   
2018. január 29. hétfő, 01:14

A Téli Kupa második csoportmérkőzését a KEAC csapatával játszottuk, akik az első körben szoros mérkőzésen egy góllal kaptak ki a MAFC együttesétől. Az ellenfelünk képességeit több oldalról is megismerhettük már az elmúlt évek során, amióta az OB II. helyett a Budapest Bajnokságban indulnak. Egyrészről, mint volt edzőpartnerek, másrészről, pl. mint csoport ellenfelek az idei Bajnokság alapszakaszában. Az őszi bajnoki nyitányon sajnos egy igen komoly vereséget mértek ránk, ezért ezen a délutánon mindenképpen be akartuk bizonyítani, hogy nem volt reális a szeptemberi különbség. Persze mindkét csapatban voltak változások az előző találkozóhoz képest. A KEAC-nál most nem számíthattak Vörös Attila kapusra, a balkezes Kármán Andrásra, Weiszer Ádámra és az újonc Tóth Tamásra. Helyettük érkezett másik négy játékos, Csapó Dániel a csapat harmadik kapusa, a rutinos védő Begalla György és a két center Sebes Tamás, valamint Ditshuizen van Michel. Nálunk Runtág Bélát, Nenádov Mikit, Kelemen Petit és Pacsirszky Gábort váltotta Demjén Dani, Szirányi Bence és az edzőnk Plesztovits Pisti is vízbe szállt most a Kupában.

 

Módosítás dátuma: 2018. február 12. hétfő, 01:29
Bővebben...
 
Téli Kupa, biztató jelek két és fél negyednyi játékban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Kecskés László   
2018. január 21. vasárnap, 23:20

Két év kihagyás után idén ismét jelentkeztünk a Budapesti Vízilabda Szövetség által szervezett Téli Kupára, amelynek célja, hogy a holt idényben is játék lehetőséget biztosítson a csapatok számára. Ez nekünk pont kapóra jött, hogy egy kicsit csiszolni tudjuk a játékunkat és a sok új játékost jobban beépíthessük a csapatba, összeszokjon a társaság. A Téli Kupára jellemző, hogy OB I/B-s és Budapest Bajnokságban szereplő csapatok egyaránt indulnak rajta. A január középén induló Tornára ugyan jóval kevesebb csapat (8) nevezett, mint az elmúlt években, de ez a mezőny is igen erős számunkra. Január 14-én a négyfős csoportok körmérkőzései kezdődtek meg. Rögtön az első csoport ellenfelünk a Vidám Vízilovak együttese volt, akik a Budapest Bajnokság Felsőházának rendszeres résztvevői, és ha csak a rutint, a z OB I-es mérkőzések és a Masters versenyeken (VB, EB) szerzett érmek számát nézzük, akkor egy igencsak komoly csapattal kezdtük a Kupát, akikkel legutoljára a 2013-2014-es bajnoki szezonban, a csoport körben találkoztunk utoljára. A Lovak 16 játékosával szemben mi csak 14 játékost tudtunk kiállítani, mivel sérülések és betegségek miatt Szemere Danira, Szirányi Bencére és Pacsirszky Gáborra nem számíthattunk. A hiányzóink ellenére igen jó kis mérkőzés kerekedett a végére, annak ellenére, hogy a papírforma érvényesült.

 

Módosítás dátuma: 2018. március 24. szombat, 19:41
Bővebben...
 
Fordítottunk a második negyedben, de az utolsó játékrészt nagyon elrontottuk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Kecskés László   
2018. január 13. szombat, 20:37

A Szövetség döntése értelmében a többi rájátszásbeli csoporttól eltérően a 19-25. helyezésért küzdő csapatoknak decemberben csak egy fordulót kellett lejátszani. December 3-án, az alapszakasz C csoportjában 7. helyen végző Oázis Nonprofit Kft csapatához, ismertebb nevükön az Oázis 2-höz látogattunk a Szőnyi útra. Ellenfelünk a csoportkörben 7 mérkőzés alatt 1 győzelmet (Bókay-KSI 14-12), 2 döntetlent (Ozorai-Faterpóló 10-10, Komplex Póló Suli SE 8-8) és 4 vereséget (Sportliget 9-6, MAFC „112” 19-4, Octopus 20-8, YBL 12-5) szorgoskodott össze. Pechjükre, a megszerzett 5 pontjukból csak az Ozorai-Faterpóló elleni egyet hozhatták magukkal a rájátszásra, ami a 4-5. helyről való indulást biztosította nekik az „Alsóházban”. A mérkőzés előtt volt némi okunk a bizakodásra. Tavaly ugyan előttünk végeztek a tabellán az „Alsóház” 6. helyén, és a csoportmérkőzésen csak Schurman Balázs sorsdöntő hibájának köszönhetően tudtak legyőzni minket 9-8-ra az utolsó másodpercben, de a visszavágón már simán nyertünk 10-8-ra. Idén eddig 18 fő játszott a csapatukban annak ellenére, hogy sokan távoztak (Barna Gergely, Juharos Jusztin, Németh Ádám, Piros Tamás, Simon Attila, Szebeni Szilveszter, Váradi Ákos) és alig volt új igazolásuk (Sagát Lóránt ’98-as születésű, a 2013/2014-es szezonban játszott utoljára a KSI serdülő csapatában, Janzsó Dániel 23 éves, 4 évvel ezelőtt az Oázis ifiben volt az utolsó mérkőzése). Az alapszakasz második felében a csapat két rutinos játékosa sérülések miatt már nem játszott. Golopencza Péter dr. 3 mérkőzést hagyott ki comb izom problémái miatt és Ruszin Tamás dr. is sérült volt és csak egy mérkőzésen szerepelt. Mi viszont tavalyhoz és az Oázis 2-höz képest elvileg megerősödtünk. Azonban sajnos ezen a vasárnap délután sem tudtunk kiállni teljes csapattal, megint voltak hiányzóink Szemere Dani, Fridrich Gábor, Pacsirszky Gábor és Veszprémi Soma dr. személyében. Szóval bizakodtunk az első alsóházi győzelemben, aztán kiderült, hogy a két, meghatározó, sérüléssel bajlódó Oázis játékos vállalja a mérkőzést. Ez, mint utóbb kiderült nagyot lendített a hazaiak játékán.

 

Módosítás dátuma: 2018. január 21. vasárnap, 23:19
Bővebben...
 
Verséggel búcsúztunk a csoportkörtől PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Kecskés László   
2017. december 03. vasárnap, 13:24

A csoportunk nagyobb létszáma miatt a többi csoporttól eltérően nekünk november utolsó hétvégéjén fejeződtek be az alapszakasz küzdelmei. Utolsó ellenfelünk az UVSE együttese volt, akik tavaly a Felsőházban a 8. helyen végeztek. Ez jelentős előre lépés számukra ahhoz képest, hogy a 2015/2016-os szezonban, még velünk voltak együtt az Alsóházban. Igaz azt végül megnyerték. Ekkor találkoztunk velük utoljára, mivel tavaly az alapszakaszban másik csoportban voltak. Az eredmény egyszer egy 17-8-as vereség volt, amikor is Tóth Kecskés Laci (TKL) ujjtörése miatt Plesztovits Pisti védett, majd két hónappal később a visszavágón is kikaptunk, de már csak 10-8-ra, úgy, hogy a második negyedben még mi vezettünk. A mostani találkozó előtt az UVSE a második helyen állt a csoportban. Az eddigi 7 mérkőzésből ötöt megnyertek (Csepel 19-4, MAFC 8-7, Oázis eredetileg 11-10, majd a fegyelmi ügy rendezése után 5-0, OSC Kft 7-5, HETE 11-7), egy 7-7-s döntetlent játszottak a KEAC-cal és kikaptak nagy csatában az Alfától 10-9-re, úgy, hogy az egész mérkőzésen ők vezettek és a vége előtt 1:46-tal kapták a vereséget jelentő találatot. Ezek az eredmények az elmúlt másfél év keret átalakításának tudhatók be. Jelentősen fiatalítottak, az idősebb, volt MAFC-Schönherzes játékosok mellé sorra érkeztek a fiatalabbak. Tavalyi szerzemények: Katula Bence dr. (25 éves, OB I-es múltja van a Pécs színeiben), Szatmári Bence (’95-ös születésű, volt az Alfában, Szombathelyen, a Honvédban, és még számos csapatban), a 23 éves Sebestyén Mátyás Szombathelyről érkezett, még a 87-es születésű Szili Attila Nagykanizsáról tette át a székhelyét. A 34 éves kapus, Martinák Csaba a Csepeltől érkezett Kun Krisztián dr. mellé második kapusnak. Idén újabb négy fiatalt igazoltak, mivel valahogy meg kellett oldaniuk, a kieső Morvay György, Sztanó Dániel és Tömöri Gábor pótlását. Leigazoltak egy harmadik kapust Mészáros Bálint személyében a MAFC-BME-től, aki csak 25 éves és valószínűleg vele próbálják majd helyettesíteni a negyvenes éveiben járó Kun doktort, aki már csak 2 találkozón szerepelt ősszel. Érkezett továbbá a 22 éves Baráth Bence az OSC-től, a 27 éves Árki Péter, aki 2016/2016-ban a Pécs OB II-es csapatában játszott és a 26 éves Szombathelyi Ádám a viharsarokból (2009/2010-ben, utoljára a Csabai Csirkefogók OB I/B-s csapatában szerepelt). Szóval a Birkás János, Győri Krisztián edzőpáros próbálja a fiatalságot a rutinnal vegyíteni, ami az eredményeket elnézve eddig bejött, ezért is egy nehéz mérkőzés várt ránk. Mi közel teljes csapattal próbáltuk felvenni a versenyt a lila-sárgákkal, Szilágyi Balázs balkezét és Szemere Danit kellett nélkülöznünk ezen a délután.

 

Módosítás dátuma: 2018. január 13. szombat, 20:18
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 44