Aktuális események

Nincs esemény

Eseménynaptár

szeptember 2021
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

BejelentkezésSzavazás

Honlap megítélése
 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 19 vendég böngészi


Designed by:

Kevesen voltunk, így csak a harmadik helyre futotta 2018-ban Battán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Kecskés László   
2018. október 28. vasárnap, 15:10

Thumbnail
A bronzérmesek

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Százhalombattán a Batta Kupát, melyet idén a Battai Mélytengeri Sakálok szerveztek. A Torna célja, mint mindig a jó szórakozás és nem mellesleg a Bajnokságra való felkészülés. Ez most különösen igaz volt a Százhalombattaiakra, akik egy év kihagyás után újra csapatot indítanak az OB II-es bajnokságban. A fiatal, ifjúsági korú, illetve onnan 1-2 éve kiöregedő játékosokból összerakott gárda számára egy jó kis felmérő volt ez a hétvége, hogy képet kaphassanak hol is állnak a felkészüléssel. Idén hat csapat (Batta I. - Senior , Batta II. – OB II-es fiatalok, Kruna Osijek, Pécsi Bajnok Fókák, Közgáz és az 1427 VSE) vett részt a kétnapos küzdelem sorozaton, közülük ketten újnak számítanak Battán(Pécs és Közgáz, akik az AVL –ben, az Amatőr Vízilabda Ligában szerepelnek). A korábbi hatcsapatos Tornák lebonyolítási rendje megváltozott, most nem két háromfős csoportokat raktak össze a szervezők, hanem körmérkőzésen mérték össze erejüket a csapatok. Ez csapatonként öt mérkőzést jelentett 4x7 perces futó óra mellett. Még egy fontos szabályt hoztak a szervezők. A fiatalságra hivatkozva a Batta II. csapatának minden mérkőzését 0-5-ös állásról kellett kezdenie.

 

 

Első nap, 09.08.


Rögtön a Masters EB vízilabdás részének befejezése után, a következő hétvégén újra vízbeszálltak játékosaink, sajnos csak limitált létszámban és egy vendégjátékossal kiegészülve. A csapat többi része vagy nyaralt még, kihasználva a bajnokság kezdete előtti időszakot, vagy beteg volt, sérüléseit gyógyítgatta, vagy dolgozott a hétvégén. Kalaus Valter igazoltan volt távol, mivel ő a Master EB-t folytatta, ekkor éppen a nyíltvízi úszáson 3000 métert úszott a Bledi tóban. Szóval mindkét nap 9 fővel álltunk ki, akik közül Rózsa Richárd volt a vendégjátékos, ő korábban a Bánkit erősítette, illetve tétmérkőzésen most vetettük be leendő új igazolásunkat, Fülöp Gábort is. Az edzői feladatokat Plesztovits Pisti vállalta magára. Az első találkozónk a Pécsi Bajnok Fókákkal volt, akik bajnokságban nem szerepelnek, csak az AVL-ben és a nyár elején általuk rendezett tornán szállnak vízbe. Szoros első negyeddel indult a találkozó, majd a második negyedben Rózsa Ricsi kapás oldali megúszásai rendre gólt eredményeztek, így kapott gól nélkül, jelentős, ötgólos előnyre tettünk szert a félidőre. A center elé történő besegítés jól működött a második negyedben, bár azért egy-két hiba azért be-becsúszott, harmadik negyedben lemásoltuk az első negyed eredményét, majd az utolsó játékrészben további két góllal megtoldottuk a különbséget. Sima nyolcgólos győzelem lett a vége.

Pécsi Bajnok Fókák - 1427 VSE 6-14

(2-3, 0-4, 2-3, 2-4)

Góllövők: Rózsa Richárd 3, Plesztovits István 3, Egressy András 2, Bánfai Balázs 2, Országh Mihály 2, Szilágyi Balázs 1, Fülöp Gábor 1

 

Az ebédszünetet követő első mérkőzés rögtön a mi találkozónk volt a horvát Eszék csapatával, akik a horvát másodosztályban játszanak. Idén bővebb kerettel érkeztek és az idősebb játékosok mellett néhány huszonéves fiatalt is elhoztak a Tornára. A mérkőzés első percei kedvezően alakult a számunkra, 3-0-ra gyorsan elhúztunk, de a negyed végére két gólt ledolgoztak déli szomszédjaink. A második negyed elején újabb gólt szereztünk és kétgólosra növeltük az előnyünket. A horvátok a tipikus délszláv vízilabdát játszották a szoros védekezéssel. Nem tudni miért, de a negyed második felében leblokkoltunk és az Eszék zsinórban három gólt szerzett, amivel átvették a vezetést. Volt egyenlítési lehetőségünk, de sajnos büntetőt hibáztunk. A harmadik negyedben nem tudtunk közelebb kerülni a horvátokhoz, sőt a fiataloknak köszönhetően már kétgólos volt a hátrányunk. A negyedik negyedet is az ellenfél kezdte jobban, már 10-7-re is elhúztak. Huszáros hajrába kezdtünk, de az egyenlítésre már nem futotta az erőnkből, maradt az egygólos, nem várt vereség.

1427 VSE - Kruna Osijek (HR) 10-11

(3-2, 1-3, 2-3, 4-3)

Góllövők: Rózsa Richárd 2, Bánfai Balázs 2, Országh Mihály 2, Plesztovits István 2, Szilágyi Balázs 1, Szemere Dániel 1

 

Egy mérkőzésnyi szünet után az első nap harmadik mérkőzését a Batta II. csapatával vívtuk, ahol a saját nevelésű fiatalokkal (1998-2001-es születésűekkel) kerültünk szembe, volt közöttük olyan is, akit neves budapesti csapatok vittek el pár évre, majd tértek vissza Százhalombattára pl. a ’99-es Bögre Zsolt töltött el három szezont a Vasasban, a ’98-as Árpás Alex tavaly még az OSC OB I/B-s csapatánál volt. Az „ajándékba kapott” ötgólos előnyből az első negyedben sikerül négyet megtartanunk. A második negyedben a játékvezetők szépen belenyúltak a mérkőzésbe. Rózsa Ricsi a negyed elején begyűjtötte a harmadik személyi hibáját és kipontozódott, majd nem sokkal később a horvát bíró rúgásért végleg cserével kiállította Plesztovits Pisti, így csere nélkül maradtunk, ennek következtében a fiatalok egy gólnyira felzárkóztak. A félidei pihenő nagy segítség volt a számunkra, a felfrissülésnek köszönhetően döntetlenre hoztuk a harmadik negyedet és még tartottuk a vezetést. Az utolsó negyedben már érezhető volt a fáradtság és ez koncentrációnkon is meglátszott. Nagy sajnálatunkra Szemere Dani is összeszedte a harmadik hibapontját, így a hátralévő időt folyamatos emberhátrányban kellett végigjátszanunk, ez meg is látszódott a végeredményen. Annak ellenére, hogy emberhátrányban is tudtunk gólt lőni, kétgólos verség lett a vége. Arra azért kíváncsiak lettünk volna, hogy azonos létszám és cserelehetőség mellett mi lett volna az eredmény.

Batta II. - 1427 VSE 12-10

(2-6, 3-0, 2-2, 5-2)

Góllövők: Országh Mihály 3, Szilágyi Balázs 1, Szemere Dániel 1, +5 gól a handicap miatt

 

Második nap, 09.09.


A második napon egy csere történt nálunk, Szilágyi Balázs helyett Demjén Ottó játszott a vasárnapra maradt két mérkőzésen. Az első találkozót a Batta I-s csapatával játszottuk. Azt megfigyeltük szombaton, hogy a Battaiak játéka a friss Masters Európabajnok Kardos István centerezésére alapult (a +45-ös kategóriában, az Octopus cserekapusaként lett aranyérmes). Egy ember nem tudta Pipit lefogni, és sokszor megkapta a labdát két védő között is, amiből rendszerint gól lett. Nálunk viszont remekül bevált a zónavédekezés, amivel teljesen ki tudtuk venni a játékból a hazaiak kulcsemberét. A jó védekezés, hatékony támadó játékkal párosult, amit az 5-0-s első negyed is bizonyít. A második negyed is a miénk volt, de kaptunk két peches, blokkról kapuba vágódó gólt. A harmadik negyedben még magasabb fokozatra kapcsoltunk, a védekezéssel továbbra sem volt gond, a támadásaink pedig a lehető leghatékonyabbak voltak, a gyors embereink labdaszerzést követően fordultak és nem hibáztak, az újabb 5-0-s negyed már a tizenegygólos előnyt jelentette. A záró negyed egy békés 2-2-vel zárult. Kardos Pipi meccs végi csalódottsága érthető volt az eredmény láttán. Számunkra viszont külön öröm volt, hogy az összes mezőnyjátékosunknak sikerült gólt lőnie a mérkőzésen!

1427 VSE – Batta I. 15-4

(5-0, 3-2, 5-0, 2-2)

Góllövők: Bánfai Balázs 4, Egressy András 3, Országh Mihály 3, Demjén Ottó 1, Rózsa Richárd 1, Fülöp Gábor 1, Szemere Dániel 1, Plesztovits István 1

 

A Torna záró mérkőzését a Közgáz csapatával játszottuk. A név kicsit megtévesztő, mivel nem a Corvinusra járó egyetemistákról volt szó, hanem a harmincas, negyvenes éveikben járó játékosokról. Délelőtt az ellenfelünk legyőzte a Pécs csapatát, a Battaiaktól kölcsönvett hálóőr, Burlovics Kornél hathatós közreműködésével. Nagy elszántsággal léptek pályára ellenünk, reménykedve abban, hogy győzelem esetén akár még dobogóra is kerülhetnek. Mi viszont megint a fegyelmezett zónavédekezésre építve 4-1-re elhúztunk az első negyedben. A második negyedben kicsit ránk ijesztettek a fehérek, itt is volt néhány blokkon megpattanó, bekapott gól, amivel egygólnyi különbséget le tudtak dolgozni . A következő játékrészben a Közgáz stratégái kitalálták, hogy váratlan helyzetekből, kintről fognak lövöldözni. A terv nem vált be, kapusunk fogta a lövéseket, és azonnal fordultunk , elöl pedig nem hibáztunk, két sima 3-0-s negyedet produkáltunk a második félidőben, nyolcgólos győzelemmel és éremmel zártuk a 2018-as Batta Kupát.

Közgáz - 1427 VSE 4-12

(1-4, 3-2, 0-3, 0-3)

Góllövők: Országh Mihály 4, Demjén Ottó 3, Egressy András 2, Bánfai Balázs 2, Fülöp Gábor 1

 

További eredmények:

1. nap

Batta II. – Közgáz 14-10

Közgáz -Kruna Osijek (HR) 6-9

Batta I. – Pécsi Bajnok Fókák 7-11

Közgáz – Batta I. 7-12

Pécsi Bajnok Fókák - Kruna Osijek (HR) 8-13

Batta II. – Batta I. 15-11

 

2. nap

Batta I. - Kruna Osijek (HR) 7-11

Batta II. - Pécsi Bajnok Fókák 15-9

Közgáz – Pécsi Bajnok Fókák 8-5

Batta II. - Kruna Osijek (HR) 12-11

 

A Battai fiatalok végül veretlenül nyerték a Kupát. Az eszéki alakulat, a második napon becsúszott vereséggel lett a második. Mi, a vasárnapi, jó szerepléssel pozitívba fordítottuk a mérlegünket, így felállhattunk a dobogó alsó fokára. A további három csapat szépen körbeverte egymást a hétvégén, így következett a matekozás. Ebből végül a Közgáz csapata jött ki jól, mert a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően ők lettek a negyedikek (Közgáz gólkülönbsége -17, a pécsieké, és a Batta I-é is egyaránt -18 volt). A maradék két együttes egyező gólkülönbsége miatt végül a több lőtt gól döntött az utolsó két helyről. Itt is igen szoros volt a helyzet a Batta I. 41 gólt lőtt, ezzel ők szerezték meg az ötödik pozíció, míg a Pécs csak 39 gólig jutott, így a hatodik helyen végeztek.

 

A XII. Batta Kupa végeredménye:

HelyezésCsapatMérk.Győz.Döntetl.VereségeLőtt Kapott Gólkül.Pont.
1 Batta II. 5 5 0 0 68 51 17 15
2 Kruna Osijek (HR) 5 4 0 1 55 43 12 12
3 1427 VSE 5 3 0 2 61 37 24 9
4 Közgáz 5 1 0 4 35 52 -17 3
5 Batta I. 5 1 0 4 41 59 -18 3
6 Pécsi Bajnok Fókák 5 1 0 4 39 57 -18 3

A sok hiányzó csapattag és a rendezetlen edzőkérdés miatt még nehéz megítélni mire is leszünk képesek a Bajnokságban. Az viszont tény, hogy a remek időjárásnak is köszönhetően jól volt megint eljönni Battára, jó kis mérkőzéseket vívtunk, reméljük, hogy a szervezők meghívnak minket jövőre is. Gratulálunk a csapatnak a dobogóhoz, Rózsa Ricsinek is köszönjük, hogy kisegített minket a hétvégén!


Módosítás dátuma: 2018. október 28. vasárnap, 15:23